Kontakt:
     VipTek doo Stara Pazova
    Svetozara Markovića 19
    Tel/Fax: +381 (0)22 363 468
    Office@viptek.rs Elektronika Konsalting Informatika Protiv provalni
i požarni sistemi Telekomunikacija ideo nadzor
V
Video nadzor Informatika Provala i Požar Telekomunikacija Elektronika Konsalting

ekey logon

Zamena za šifre, ključeve, pametne kartice, bezkontaktne ključeve itd. sa biometrijskom tehnologijom.


Ovde možete pogledati prateći flajer za ekey logon: flajer»

ekey logon je jedno od najjednostavnijih rešenja za kontrolu pristupa. Nije potrebno imati uz sebe karticu, ključić, tag ili neki drugi identifikacioni predmet, niti je potrebno pamtiti kodove, PIN-ove, ...

Kontrola pristupa se obavlja čitanjem otiska prsta i to najpouzdanijom tehnologijom, takođe u okviru paketa dolazi program za menadžment šifri za aplikacije kao što su webmail, e-kupovina, i sl. - ekey logon center.

Tehnologija i funkcije

ekey kodira jedinstvene karakteristike čoveka kao što je otisak prsta i pretvara u šifrovani elektronski zapis (enkriptovani sadržaj). Pošto ekey ne čuva u memoriji sliku otiska prsta već samo šifrovani ključ, lični podaci korisnika ne mogu biti ukradeni i zloupotrebljeni jer je na osnovu njih nemoguće napraviti model prsta koji je šifrovan, a pogotovo što se u šifri pored reljefa prsta nalazi i kodirana toplotna karta prsta. Naši podaci se ne mogu hakovati jer uopšte ne postoji baza podataka otisaka prsta.

Sigurnost našeg rešenja je na prvom mestu, tako da je nemoguće sabotirati sistem. Vrata otvara kontrolna jedinica koje je smeštena unutar objekta i vrata se ne mogu otvoriti skidanjem čitača i prespajanjem žica. Samo odgovarajući protokol poslat od čitača može da otvori vrata. Čak i da se ukloni čitač i na njegovo mesto postavi neki drugi čitač nije moguće sabotirati sistem jer na jednu kontrolnu jedinicu možete priključiti SAMO jedan čitač i to baš taj koji je po instalaciji na njega povezan. Ni jedan drugi čitač ne može se povezati na kontrolnu jedinicu bez pristupa istoj.


                               

Varijante sistema

Računarske mreže i računari mogu biti osigurani sa sistemima biometrije (npr. Otisak prsta). Pošto šifre nisu više neophodne, udobnost korisnika je uvećana i troškovi održavanja sistema su smanjeni drastično. Kombinacija sa postojećim tehnologijama je moguća.


- Može da bude ugrađen u programske aplikacije kao zamena za lozinku.


- Višekorisnička tehnologija: više korisnika može da bude udruženo u jednog virtuelnog korisnika.


- MS Windows 2000 i XP Pro za prijavu u Microsoft Windows domenu.


- Programska oprema u bankama, bolnicama, radna mesta u smenama, recepcije, za servisere, ...


- Kućna upotreba - zamena unošenja kompleksnih imena i šifri biometrijskom tehnologijom, glavna šifra ostaje aktivna kao alternativa.