Kontakt:
     VipTek doo Stara Pazova
    Svetozara Markovića 19
    Tel/Fax: +381 (0)22 363 468
    Office@viptek.rs Elektronika Konsalting Informatika Protiv provalni
i požarni sistemi Telekomunikacija ideo nadzor
V
Video nadzor Informatika Provala i Požar Telekomunikacija Elektronika Konsalting

Projektovanje sistem sa više ulaza

U najvećem broju slučajeva se koriste šeme kabliranja i povezivanja sistema sa dva ulaza, koje možete pogledati na linkovima ispod, a veoma slično se realizuju sistemi sa više ulaza. Broj ulaza je neograničen bilo da je reč o sistemu video ili audio interfona.

Audio sistem sa dva ulaza

Ka pozivnom tablou se upotrebljava JY(St)Y 2x2x0,8 kabl, a sva ostala povezivanja se obavljaju u razvodnom ormaru. Ako treba ovaj sistem proširiti još jednim pozivnim tabloom, dovoljno je izvući jedan JY(St)Y 2x2x0,8 kabl do tog novog pozivnog tabloa i vrlo jednostavno prevezati TCS opremu u razvodnom ormanu.

Video sistem sa dva ulaza

Ka pozivnom tablou se upotrebljava SFTP 4x2x23AWG kabl ako se radi o kolor interfonskom sistemu, a JY(St)Y 4x2x0,8 ako se radi o crno-belom interfonskom sistemu, a sva ostala povezivanja se obavljaju u razvodnom ormaru. Ako treba ovaj sistem proširiti još jednim pozivnim tabloom, dovoljno je izvući jedan SFTP 4x2x23AWG/JY(St)Y 4x2x0,8 kabl do tog novog pozivnog tabloa i vrlo jednostavno prevezati TCS opremu u razvodnom ormanu.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Šema (levi klik otvara šemu, sa desnim je možete preuzeti)


Audio sistem sa dva ulaza


Video sistem sa dva ulazaIzgled instalacije unutar zgrade zavisi od ukupnog broja stanova, a izbor uređaja za napajanje zavisi kako od broja stanova tako i od ukupnog broja pozivnih tabloa. Za svaki sistem koji projektujete (ili izvodite) možemo Vam mailom poslati tačan izgled instalacije i izbor svih uređaja prilagođen baš tom sistemu. Potrebno je samo da ukratko opišete Vaš sistem i da nam opis pošaljete preko upita na stranici Kontakt.

Često je potrebno obezbediti interfonsku komunikaciju u zgradi koja ima više od jednog ulaza. Sa TCS opremom to je vrlo jednostavno uraditi. Uz dodatak jednog pomoćnog releja tipa TOER1 po pozivnoj stanici, bez ikakvih dodatnih komutatora, sama elektronika u pozivnoj stanici će se uvek brinuti da bude otvorena baš ona vrata sa kojih je upućen poziv.