Kontakt:
     VipTek doo Stara Pazova
    Svetozara Markovića 19
    Tel/Fax: +381 (0)22 363 468
    Office@viptek.rs Elektronika Konsalting Informatika Protiv provalni
i požarni sistemi Telekomunikacija ideo nadzor
V
Video nadzor Informatika Provala i Požar Telekomunikacija Elektronika Konsalting

Projektovanje kontrole pristupa

Celokupna instalacija se obavlja krajnje jednostavno, kao i za sve ostale TCS sisteme, a uređaji predstavljaju verovatno najuspešnije dizajnersko rešenje u domenu kontrole pristupa.


Kontrola pristupa preko elektronskih ključića:

Ispred svakog ulaza koji treba da se kontroliše postavlja se jedan čitač elektronskih ključeva iPAKL (za kontaktnu varijantu) ili tPAKL (za bezkontaktnu varijantu). Svaki korisnik upotrebom JEDNOG elektronskog ključića, zajedničkog za sva vrata, može proći kroz sva vrata kroz koja mu je prolaz odobren. Na ovaj način se pojednostavljuje upotreba ulaznih vrata, troškovi održavanja se smanjuju (nema habanja cilindra i stalne izrade novih ključeva za sve korisnike), a nivo sigurnosti podiže jer svaki ključić ima svoj sopstveni serijski broj i u slučaju gubitka ključića on se menja drugim, a izgubljeni ključić se nikada više ne može iskoristiti jer se briše iz sistema.

U kontaktnoj varijanti je neophodno ključić tipa iKEY prisloniti na polje za očitavanje čitača iPAKL, a kod bezkontaktne varijante je ključić tipa tKEY ili tCARD potrebno samo prineti na 5cm do čitača tipa tPAKL.

Naravno, svi uređaji su urađeni u prepoznatljivom TCS dizajnu, otporni na sve vandalske nasrtaje i atmosferske uticaje, baš onako kakvi treba da budu uređaji koji štite ulaz od neželjenih posetilaca.


Kontrola pristupa preko šifratora:

Ispred svakog ulaza koji treba da se kontroliše postavlja se jedan šifrator tipa Codelock12. Svaki korisnik upotrebom JEDNE šifre zajedničke za sva vrata, može proći kroz sva vrata kroz koja mu je prolaz odobren. Na ovaj način se pojednostavljuje upotreba ulaznih vrata, troškovi održavanja se smanjuju (nema habanja cilindra i stalne izrade novih ključeva za sve korisnike), a nivo sigurnosti podiže jer se šifra može uvek na veoma jednostavan način promeniti.

Naravno, šifrator je urađen u prepoznatljivom TCS dizajnu, otporan na sve vandalske nasrtaje i atmosferske uticaje, baš onako kakvi treba da budu uređaji koji štite ulaz od neželjenih posetilaca.

Pored svega navedenog, sam uređaj predstavlja jedan od najlepše dizajiranih uređaja na svetu (po oceni distributera sigurnosne opreme širom sveta).

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Nadogradnja interfonskog sistema sistemom kontrole pristupa


Bezkontaktna varijanta kontrole pristupa


Kontaktna varijanta kontrole pristupa


Kontrola pristupa preko šifratora


Samostalni sistemi kontrole pristupa


Bezkontaktna varijanta kontrole pristupa - 1 čitač


Bezkontaktna varijanta kontrole pristupa - više čitača


Kontaktna varijanta kontrole pristupa - 1 čitač


Kontaktna varijanta kontrole pristupa - više čitača


TCS kontrola pristupa predstavlja izuzetan funkcionalni dodatak bilo kom TCS interfonskom sistemu - audio ili video. Ona omogućava korisnicima objekta (stanarima ili zaposlenima) da prolaze kroz sva zajednička vrata bez primene mehaničkog ključa već SAMO JEDNOG elektronskog ključa (u obliku kartice ili priveska) ili primenom samo jedne šifre.

Celokupna instalacija se obavlja krajnje jednostavno, kao i za sve ostale TCS sisteme, a uređaji predstavljaju verovatno najuspešnije dizajnersko rešenje u domenu kontrole pristupa.