Kontakt:
     VipTek doo Stara Pazova
    Svetozara Markovića 19
    Tel/Fax: +381 (0)22 363 468
    Office@viptek.rs Elektronika Konsalting Informatika Protiv provalni
i požarni sistemi Telekomunikacija ideo nadzor
V
Video nadzor Informatika Provala i Požar Telekomunikacija Elektronika Konsalting

Instalacija

U instalacionom paketu nalazi se kompletno rešenje sa ERVKlijentom i serverskim delom aplikacije u koji spadaju ERVServer i MySQL server koji se instalira i pokreće automatski, kao i potprogram ERVMenadžer koji služi za upravljanje bazom.

Pokretanjem instalacije programa, posle odabira jezika na kom želite da teče proces instalacije, jednostavnim pritiskom na taster "Dalje" doći ćete do izbora da li želite da instalirate i klijent i server.

ŽAko želite da se Vaš sistem pokreće sa jednog računara onda morate čekirati sve ponuđene opcije (ERVKlijent, Server (ERVServer+MySQLServer+ERVMenadžer+FTPServer) ). Ako ste već na nekom računaru u mreži instalirali serverski deo aplikacije dovoljno je instalirati samo klijent. Prilikom pokretanja program će od Vas zatražiti da unesete IP adresu MySQL servera kako bi mogao da se konektuje na bazu.Pri instalaciji klijenta se automatski instaliraju biblioteke za konekciju na iGuard i ZK terminale. U mrežnom okruženju na jedan računar se mora instalirati server, dok se na ostale mogu instalirati samo klijenti. Server na kome se nalazi baza mora imati statičku IP adresu.

ERVMenadžer je potprogram koji je potrebno instalirati pri instalaciji servera, mada može da se instalira i posebno. Koristi se za kreiranje prazne baze za evidenciju radnog vremena. Sa ERVMenadžerom (nalazi se u programskoj grupi TCS Radno Vreme), pre prvog startovanja programa, morate napraviti prazne početne tabele u bazi. Takođe, u slučaju da ste testirali softver ili slično, pa želite obrisati prethodno unete podatke, možete vrlo jednostavno ponovo kreirati praznu početnu bazu prateći korake 1, 2, 3.